Moji podaci

Svako korištenje portala Hrvatska kulturna baština podliježe niže navedenim uvjetima.

Autorska i srodna prava

Sva prava nad svim objavljenim sadržajima na portalu „Hrvatska kulturna baština“, koji uključuju, no nisu ograničeni na slike, tekstove i softver, pridržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
Sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03, 79/07), kao vlastita intelektualna tvorevina, zaštićena je i baza podataka s obzirom na izbor i raspored sadržaja na portalu.

Uvjeti korištenja

Preuzimanjem sadržaja s portala korisnik se obvezuje da će ga koristiti isključivo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu u stručne i znanstvene svrhe uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava.
Stoga se sadržaji s portala ne smiju dalje kopirati, reproducirati ili na bilo koji drugi način distribuirati bez izričitog dopuštenja Ministarstva kulture i medija.
Svako korištenje preuzetih sadržaja mora biti popraćeno napomenom „Copyright (c) 2021, Ministarstvo kulture i medija RH, sva prava pridržana“.


Točnost i pouzdanost podataka

Ministarstvo kulture i medija će uložiti razuman napor kako bi se na navedenom portalu našli provjereni i točni podaci, ali ne može biti odgovorno za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju portalu „Hrvatska kulturna baština“ koriste njegov sadržaj na vlastitu odgovornost. Ministarstvo kulture i medija neće biti odgovorno ni za kakve izravne, slučajne, posljedične, neizravne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala eKultura ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju.
Ovaj portal sadrži informacije treće strane i veze do drugih mrežnih stranica nad kojima Ministarstvo kulture i medija nema kontrolu. Ministarstvo kulture i medija nije odgovorno za točnost ili bilo koji drugi aspekt takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za takve informacije. Ministarstvo kulture i medija zadržava pravo izmjene sadržaja ovog portala na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga i neće biti odgovorno ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Zaštita privatnosti

Ministarstvo kulture i medija poštuje privatnost posjetitelja portala eKultura i prikupljat će samo osobne podatke kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa korisnika kada ih oni dobrovoljno dostave. Ti podaci bit će korišteni isključivo kako bi se udovoljilo pojedinačnim zahtjevima za informacijama te kako bi se na temelju njih, boljim razumijevanjem potreba korisnika, unaprijedili sadržaji i usluge portala eKultura. Ti podaci neće biti prodavani niti korišteni, niti će biti prenošeni trećoj strani bez pristanka korisnika. Svaka promjena u politici privatnosti bit će objavljena na ovom portalu.

Zatvori
API: uvjeti korištenja

Preuzimanjem sadržaja s portala korisnik se obvezuje da će ga koristiti isključivo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu u stručne i znanstvene svrhe uz poštovanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava.

Stoga se sadržaji s portala ne smiju dalje kopirati, reproducirati ili na bilo koji drugi način distribuirati bez izričitog dopuštenja Ministarstva kulture i medija.

Svako korištenje preuzetih sadržaja mora biti popraćeno napomenom „Copyright (c) 2021, Ministarstvo kulture i medija RH, sva prava pridržana“.

Zatvori
Pretražite portal

Pravila o zaštiti podataka

Ova Pravila o zaštiti podataka propisuju vaše korištenje softverske aplikacije eKultura AR izložba (u daljnjem tekstu: „Aplikacija“) na mobilnim uređajima koju je razvilo Ministarstvo kulture i medija.

Naša posvećenost zaštiti podataka

Ministarstvo kulture i medija poštuje privatnost svojih korisnika. Ova Pravila o zaštiti podataka (u daljnjem tekstu: „Pravila o zaštiti podataka“) imaju za svrhu pružiti vam informacije o tome kako Ministarstvo kulture i medija koristi podatke koje od vas prikupljamo vezano uz vaše korištenje Aplikacije. Ovim Pravilima o zaštiti podataka također su objašnjeni uvjeti pod kojima Ministarstvo kulture i medija koristi i objavljuje spomenute podatke.

Dozvole

Aplikacija zahtijeva sljedeće dozvole prilikom instalacije:

  • Fotoaparat
  • Potpun pristup Internetu

Korištenje i dijeljenje prikupljenih podataka

Automatski prikupljene podatke možemo bez naknade koristiti, pohranjivati, čuvati, dijeliti i objavljivati u skladu s važećim zakonima, osobito Zakonom o zaštiti osobnih podataka, uključujući na sljedeći način:

  • zbog postupanja u skladu s pozivom na sud ili sličnim sudskim postupcima
  • s našim pouzdanim pružateljima usluga koji rade u naše ime, koji ne smiju neovisno koristiti podatke koje im pružamo i koji su pristali da će poštivati pravila propisana ovim Pravilima o zaštiti podataka
  • oglašivačima i drugim mrežama oglašivača te tvrtkama za analizu podataka kao što je opisano pod naslovom „Automatsko prikupljanje podataka i oglašavanje“
  • na bilo kakav drugačiji način izričito propisan ovim Pravilima o zaštiti podataka ili u bilo kojoj izmijenjenoj i/ili dopunjenoj verziji ovih Pravila koja Ministarstvo kulture i medija odlučiti objaviti s vremena na vrijeme.

Automatsko prikupljanje podataka i oglašavanje

Aplikacija može automatski prikupljati određene podatke poput vrste mobilnog uređaja koji koristite, jedinstvenog identifikacijskog broja vašeg uređaja, IP adrese vašeg mobilnog uređaja, vašeg mobilnog operativnog sustava, te informacija o tome kako koristite Aplikaciju. Ministarstvo kulture i medija nema uvid u individualne podatke te ne može pojedinačno identificirati korisnika.

Povlačenje pristanka

Deinstaliranjem Aplikacije na vašem mobilnom uređaju možete povući svoj pristanak i zaustaviti svako prikupljanje podataka. Možete koristiti standardne procese deinstaliranja aplikacija dostupne na vašem mobilnom uređaju, tržištu mobilnih aplikacija, ili na mreži.

Sigurnost podataka

Stalo nam je do čuvanja povjerljivosti vaših podataka. Pružamo fizičku, elektroničku i proceduralnu zaštitu podataka koje obrađujemo i zadržavamo. Molimo vas da uzmete u obzir da, iako nastojimo omogućiti razumnu razinu sigurnosti podataka koje obrađujemo i zadržavamo, niti jednim sigurnosnim sustavom nije moguće spriječiti sve moguće sigurnosne povrede.

Promjene

Ova Pravila o zaštiti podataka mogu se povremeno promijeniti ili ažurirati iz bilo kojeg razloga. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama naših Pravila o zaštiti podataka objavljivanjem novih Pravila o zaštiti podataka na https://ekultura.hr/AR-privacy-protection/. Savjetujemo vam da redovito pratite naša Pravila o zaštiti podataka kako biste bili obaviješteni o bilo kakvim mogućim promjenama. Vaše kontinuirano korištenje Aplikacije nakon objavljivanja ažuriranih Pravila o zaštiti podataka smatrat će se vašim pristankom na takvu ažuriranu verziju.

Vaš pristanak

Korištenjem ove Aplikacije pristajete na to da obrađujemo automatski prikupljene podatke sukladno Pravilima o zaštiti podataka i svakoj izmijenjenoj i/ili dopunjenoj verziji Pravila o zaštiti podataka. „Obrada“ znači korištenje kolačića na računalu ili prenosivom uređaju ili korištenje ili diranje podataka na bilo kakav način, uključujući, ali ne i ograničeno na prikupljanje, spremanje, brisanje, korištenje, kombiniranje i objavljivanje podataka, pri čemu se sve navedene aktivnosti odvijaju u Republici Hrvatskoj. Ako imate mjesto boravišta van Republike Hrvatske, vaši će podaci biti prebačeni u Republiku Hrvatsku i obrađeni i spremljeni ondje sukladno standardima zaštite podataka u Republici Hrvatskoj. Korištenjem Aplikacije i pružanjem podataka pristajete na takav prijenos i obradu podataka u Republici Hrvatskoj.

Ova se izjava primjenjuje od 05.09.2023. do opoziva od strane Ministarstva kulture i medija.

© 2023 Ministarstvo kulture i medija. Sva prava pridržana. Ministarstvo kulture i medija.