Moji podaci

Svako korištenje portala Hrvatska kulturna baština podliježe niže navedenim uvjetima.

Autorska i srodna prava

Sva prava nad svim objavljenim sadržajima na portalu „Hrvatska kulturna baština“, koji uključuju, no nisu ograničeni na slike, tekstove i softver, pridržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
Sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03, 79/07), kao vlastita intelektualna tvorevina, zaštićena je i baza podataka s obzirom na izbor i raspored sadržaja na portalu.

Uvjeti korištenja

Preuzimanjem sadržaja s portala korisnik se obvezuje da će ga koristiti isključivo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu u stručne i znanstvene svrhe uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava.
Stoga se sadržaji s portala ne smiju dalje kopirati, reproducirati ili na bilo koji drugi način distribuirati bez izričitog dopuštenja Ministarstva kulture i medija.
Svako korištenje preuzetih sadržaja mora biti popraćeno napomenom „Copyright (c) 2021, Ministarstvo kulture i medija RH, sva prava pridržana“.


Točnost i pouzdanost podataka

Ministarstvo kulture i medija će uložiti razuman napor kako bi se na navedenom portalu našli provjereni i točni podaci, ali ne može biti odgovorno za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju portalu „Hrvatska kulturna baština“ koriste njegov sadržaj na vlastitu odgovornost. Ministarstvo kulture i medija neće biti odgovorno ni za kakve izravne, slučajne, posljedične, neizravne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala eKultura ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju.
Ovaj portal sadrži informacije treće strane i veze do drugih mrežnih stranica nad kojima Ministarstvo kulture i medija nema kontrolu. Ministarstvo kulture i medija nije odgovorno za točnost ili bilo koji drugi aspekt takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za takve informacije. Ministarstvo kulture i medija zadržava pravo izmjene sadržaja ovog portala na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga i neće biti odgovorno ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Zaštita privatnosti

Ministarstvo kulture i medija poštuje privatnost posjetitelja portala eKultura i prikupljat će samo osobne podatke kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa korisnika kada ih oni dobrovoljno dostave. Ti podaci bit će korišteni isključivo kako bi se udovoljilo pojedinačnim zahtjevima za informacijama te kako bi se na temelju njih, boljim razumijevanjem potreba korisnika, unaprijedili sadržaji i usluge portala eKultura. Ti podaci neće biti prodavani niti korišteni, niti će biti prenošeni trećoj strani bez pristanka korisnika. Svaka promjena u politici privatnosti bit će objavljena na ovom portalu.

Zatvori
API: uvjeti korištenja

Preuzimanjem sadržaja s portala korisnik se obvezuje da će ga koristiti isključivo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu u stručne i znanstvene svrhe uz poštovanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava.

Stoga se sadržaji s portala ne smiju dalje kopirati, reproducirati ili na bilo koji drugi način distribuirati bez izričitog dopuštenja Ministarstva kulture i medija.

Svako korištenje preuzetih sadržaja mora biti popraćeno napomenom „Copyright (c) 2021, Ministarstvo kulture i medija RH, sva prava pridržana“.

Zatvori
Pretražite portal
eUsluge

Portal eKultura omogućuje svim građanima pretraživanje i pristup raznovrsnim zbirkama digitalizirane građe muzeja, knjižnica i arhiva u Hrvatskoj, neovisno o tome jesu li nastale u okviru ovog projekta ili su ovdje samo registrirane i opisane na metapodatkovnoj razini. Zbirke možete pretraživati i pregledavati tematski, kronološki, prema vrsti građe, mjestu gdje se nalaze ili značajnim osobama, stvarima ili događajima na koje se odnose.

Portal eKultura omogućuje dodatne usluge koje su namijenjene institucijama kulturne baštine i građanima u cilju sistematiziranog korištenja sustava eKultura, te pružanja dodatnih informacija o pojedinom digitaliziranom objektu kulturne baštine na Portalu eKultura.

Dostupne usluge za registrirane korisnike


ZAHTJEV ZA UVID U GRAĐU

Putem ovog obrasca možete nam poslati svoj zahtjev za uvid u građu. Nakon što zaprimimo Vašu poruku, usmjerit ćemo je zaduženom djelatniku ili službi koja Vam može pružiti odgovor. Odgovor na Vašu poruku šaljemo isključivo na e-mail adresu navedenu u poruci.

Predajte zahtjev za uvid u građu

ZAHTJEV ZA SNIMKOM VISOKE REZOLUCIJE

Putem ovog obrasca možete nam poslati svoj zahtjev za snimku visoke rezolucije. Nakon što zaprimimo Vašu poruku, usmjerit ćemo je zaduženom djelatniku ili službi koja može udovoljiti Vašem zahtjevu. Odgovor na Vašu poruku šaljemo isključivo na e-mail adresu navedenu u poruci.

Predajte zahtjev za snimkom visoke rezolucije

ZAHTJEV ZA API KLJUČEM

Na eKultura sustavu, API ključ mogu koristiti NIAS korisnici za dohvat i pretragu objekata, zbirki, medija i vokabulara s opcionalnom specifikacijom kriterija.

Zatražite API ključ

ZAHTJEV ZA REGISTRACIJU INSTITUCIJE

Putem ovog obrasca baštinske institucije ili korisnici programa potpore programima digitalizacije kulturne baštine, koji imaju potrebu pohraniti digitaliziranu građu u sustav eKultura, podnose zahtjev za registracijom. Zahtjev za registraciju institucije podnosi osoba ovlaštena za zastupanje pravne osobe koja se želi registrirati. Nakon što zaprimimo Vaš zahtjev za registracijom usmjerit ćemo ga zaduženom djelatniku ili službi koja može udovoljiti Vašem zahtjevu. Odgovor na Vašu poruku šaljemo isključivo na e-mail adresu navedenu u poruci.

Predajte zahtjev za registracijom institucije