Moji podaci

Svako korištenje portala Hrvatska kulturna baština podliježe niže navedenim uvjetima.

Autorska i srodna prava

Sva prava nad svim objavljenim sadržajima na portalu „Hrvatska kulturna baština“, koji uključuju, no nisu ograničeni na slike, tekstove i softver, pridržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
Sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03, 79/07), kao vlastita intelektualna tvorevina, zaštićena je i baza podataka s obzirom na izbor i raspored sadržaja na portalu.

Uvjeti korištenja

Preuzimanjem sadržaja s portala korisnik se obvezuje da će ga koristiti isključivo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu u stručne i znanstvene svrhe uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava.
Stoga se sadržaji s portala ne smiju dalje kopirati, reproducirati ili na bilo koji drugi način distribuirati bez izričitog dopuštenja Ministarstva kulture i medija.
Svako korištenje preuzetih sadržaja mora biti popraćeno napomenom „Copyright (c) 2021, Ministarstvo kulture i medija RH, sva prava pridržana“.


Točnost i pouzdanost podataka

Ministarstvo kulture i medija će uložiti razuman napor kako bi se na navedenom portalu našli provjereni i točni podaci, ali ne može biti odgovorno za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju portalu „Hrvatska kulturna baština“ koriste njegov sadržaj na vlastitu odgovornost. Ministarstvo kulture i medija neće biti odgovorno ni za kakve izravne, slučajne, posljedične, neizravne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala eKultura ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju.
Ovaj portal sadrži informacije treće strane i veze do drugih mrežnih stranica nad kojima Ministarstvo kulture i medija nema kontrolu. Ministarstvo kulture i medija nije odgovorno za točnost ili bilo koji drugi aspekt takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za takve informacije. Ministarstvo kulture i medija zadržava pravo izmjene sadržaja ovog portala na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga i neće biti odgovorno ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Zaštita privatnosti

Ministarstvo kulture i medija poštuje privatnost posjetitelja portala eKultura i prikupljat će samo osobne podatke kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa korisnika kada ih oni dobrovoljno dostave. Ti podaci bit će korišteni isključivo kako bi se udovoljilo pojedinačnim zahtjevima za informacijama te kako bi se na temelju njih, boljim razumijevanjem potreba korisnika, unaprijedili sadržaji i usluge portala eKultura. Ti podaci neće biti prodavani niti korišteni, niti će biti prenošeni trećoj strani bez pristanka korisnika. Svaka promjena u politici privatnosti bit će objavljena na ovom portalu.

Zatvori
API: uvjeti korištenja

Preuzimanjem sadržaja s portala korisnik se obvezuje da će ga koristiti isključivo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu u stručne i znanstvene svrhe uz poštovanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava.

Stoga se sadržaji s portala ne smiju dalje kopirati, reproducirati ili na bilo koji drugi način distribuirati bez izričitog dopuštenja Ministarstva kulture i medija.

Svako korištenje preuzetih sadržaja mora biti popraćeno napomenom „Copyright (c) 2021, Ministarstvo kulture i medija RH, sva prava pridržana“.

Zatvori
Pretražite portal
NIAS prijava na eKultura portal

Korisnik koji se na portal prijavljuje preko NIAS sustava ima pristup svim funkcionalnostima kao i korisnik koji se registrirao i prijavio putem portala (spremanje svojih pretraga i favorita), ali ima dostupan i set funkcionalnosti koje nisu omogućene korisniku koji se prijavio putem registracije na portalu.

Samo je NIAS prijavom korisniku omogućeno korištenje eUsluga (podnošenje Zahtjeva za uvid u građu i Zahtjeva za snimkom visoke rezolucije) i podnošenja Zahtjeva za dodjelu API ključa za pristup javnim servisima koji omogućavaju dohvat informacija o objektima koji su prisutni na portalu.

Prijava korištenjem Nacionalnog Identifikacijskog i Autentifikacijskog Sustava (NIAS) ostvaruje se tako što se korisnik prijavljuje putem NIAS autentifikacije. Dakle, NIAS prijavom korisnik se prijavljuje na eKultura portal bez prethodne registracije na eKultura portal.

Korisnik ostvaruje NIAS prijavu na eKultura portal tako što na navigacijskoj traci odabire opciju „Prijavite se“.

prijava-1024x110

Na formularu za prijavu u sustav korisnik odabire opciju „NIAS LOG IN“.

nias_prijava

Sustav korisniku prikazuje stranicu NIAS sustava. Prikazuju se vjerodajnice (način prijave) razine 2 − značajne razine sigurnosti (na primjer, token / mtoken) ili vjerodajnice razine 3 (na primjer, eOI) − visoke razine sigurnosti. Korisnik odabire bilo koju vjerodajnicu značajne ili visoke razine sigurnosti i prijavljuje se u sustav.

nias_izbor

Ukoliko je unio ispravne podatke kroz NIAS prijavu, korisnik je uspješno prijavljen na eKultura portal i ima mogućnost korištenja svih dostupnih usluga (uključujući eUsluge i podnošenje Zahtjeva za dodjelu API ključa za pristup servisima), kao i spremati svoje pretrage i favorite.